Når gulvet gynger og loftet er på vej ned…..

Det er vigtigt at have et godt solidt fundament. Det blev jeg pludselig frygtindgydende klar over, da jeg i fredags gik og rykkede rundt og gjorde klar til efterårs-udstilling i galleriet, på første sal, i Det Gule Hus. Huset er gammelt og sært, med skæve men smukke gulve, og besynderlige byggeløsninger over det hele…. Pludselig mens jeg gik der, mærkede jeg gulvet ligesom gav efter, og hele rummet ’vuggede’ når jeg tog, selv ganske lette skridt…. UPS hva fanden er nu det!

 

Jeg måtte lige sidde et øjeblik, og blev så ligesom enig med mig selv om at det måtte jeg vist have min kære mand til at tage et kig på….. og det gjorde han, og han tog også en lille gå-tur….

Jeg selv stod på værkstedet under-neden, og så hvordan loftbrædderne blev til en slags hængekøje, og så faretruende gyngende ud under hans vægt… når, da….. ikke så smart at få offentligheden til pludselig at brase igennem udstillingen og lande ovenpå værkstedsbordet, eller hva…

 Heldigvis har jeg mit eget fundament i orden, så hjælpen var ikke svær at finde….

Med usædvanlig stor hjælp, fra to af mine absolutte ynglinge fundament-støtter, -min far og min mand, samt noget godt solidt træ fra Bærkærs skove, og en temmelig solid snedkermaskine blev løsningen fundet

Med en go del snedker snilde, kreative løsninger og en uknækkelig tro på egne evner, lykkedes det, de to, at få bakset et ejendommeligt monstrum på benene til at bære galleriet og det Gule Hus.

Et i grunden smukt, og temmelig bemærkelsesværdigt 5 benet dyr, kom, med hjælp fra donkraft og matematiske udregninger, og måske lidt held, op at stå  og fik galleriet på ryggen…..

– og gulvet i galleriet, ja det nu kun knirker, er skævt, orme-ædt og stadig smukt, men ikke gyngende og på vej i grunden….

Og i værkstedet står så dette enorme og ejendommelige dyr, som med tiden vel skal blive til et solidt arbejdsbord til gavn og glæde for mig, billedskolebørnene og keramik-kursister… og til tid og evighed, minde mig om min enorme taknemmelighed for at have mit eget fundament i orden.

Så, takket være de to herre ovenfor, og det godmodige, bemærkelsesværdige, monstrum, er galleriet nu HELT klar til at tage imod udstillingsgæster, der trygt og uanset kropsvægt, kan færdes rundt i rummene, og underneden kan alle med hang til godt håndværk, roligt prøve kræfter med lerets muligheder til efterårsferiens workshops 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.