Når efteråret rammer…

Med mørke, kulde, regn, gråvejr, tunge skyer og løbende næser….

Det er svært ikke at mærke tungheden helt ned i tæerne når solen, selv på de gode dage, knap nok kommer over horisonten før den går ned igen. Efteråret er en helt særlig tid, for midt i alt det mørke og triste, kommer en næsten instinktiv lyst til at pynte op, både ude og inde, hygge sig med levende lys i fine stager, drikke varme drikke i lækre kopper og gøre det hele lidt rart for havens dyr, der nu på samme vis putter sig i efterårets kortere og kortere dage, og gør sig klar til den ventende vinter….

Efteråret er på mange måder en omskiftelig tid, som både kan virke deprimerende og livsbekræftende på samme tid……

Jeg nyder efteråret! For på trods af kulden og mørkets negative påvirkning i form af tiltagende smerter og stivhed i kroppen, samt de kortere dage at få børnefamilielivet til at virke på,  er der på værkstedet særligt virksomt her i efteråret! -ideerne står i kø, til alle de uundværlige accessories denne årstid kalder på…

De fine fugleklokker til havens vinterfodring strømmer i en lind strøm, i alle tænkelige farver, ud i hele landet, pakket fint i små pakker…. Og ja, selvfølgelig kunne man diskuterer (og det er der mange der gør) om det nu også er optimalt med de mejse-kugle-plastik-net….. og nej, det er det selvfølgelig ikke! Plastik er jo ikke det verden har brug for mere af…. Men når nu mejse-kuglerne kommer i det net, så finder jeg det nu ganske oplagt, idetmindste, at lave en fin holder, der både gør udtrykket ikke så lidt mere æstetisk, og tilmed holder styr på plastikken når kuglen er spist op! på den måde ender nettet det rette sted og ikke i en tilfældig fuglerede….

-og til de netløse kugler, arbejder jeg stadig på en ligeså funktionel og æstetisk løsning… men den slags tager tid!

Halloween står for døren, helt præcist er dagen d. 31 oktober. -og selvom det er et ganske u-dansk fænomen, har det nu været vildt hyggeligt og et stort privilegie, at få lov at lave så mange sjove, fine små spøgelser, som nu næsten alle, er fløjet ud i verden for at lyse op i efteråret og bringe smilet frem hvor de lander….

Kopper, kopper og endnu flere kopper…..

Lækre kopper er nu engang en ting de fleste forbinder med keramik, -og det er jo ikke helt uden grund…..

Kopper er en betydelig del af enhver husholdning, vi bruger dem, som regel hver dag, hele året. -til morgenkaffen, eftermiddagsteen, varm kakao eller hvad nu der bringer hyggen ud i stuerne! Ikke mindst her i efteråret er det nu noget helt særligt at sidde med sin personlige, håndlævede ynglingskop, som man ved ingen har magen til….

Tja, sådan en kop kan man næsten få et helt særligt varmt forhold til, og den slags særlige varme forhold, giver efterårets mørke et ekstra lille strejf af hygge og glæde. Det mærker jeg i denne tid, hvor jeg laver ekstra mange særlige unika kopper….

Jeg har arbejdet længe på en glasur teknik, hvor brændingen leger frit med farver, nuancer, møsntre og strukturer, så hver kop bliver som et lille æstetisk kunstværk, med sit helt eget udtryk, også når de optræder i sæt…. Sådanne kopper bliver jeg aldrig træt af at lave! Forundringen er der hver gang ovnen åbnes, og jeg glæder mig over den glæde jeg mærker hos mine kunder når de finder lige den rette kop der taler til deres hjerte, eller som passer perfekt som en personlig gave til den man holder af….

De sidste uger af efteråret, før julen for alvor tager fat på værkstedet, bruger jeg på endnu en af mine absolutte ynglinge, -lysestager….

Levende lys tror jeg næsten alle holder af…. De bringer glæde, varme og håb ind i den kommende mørke årstid. Men et lys gør det sjældent alene, -en stage må der til, og gerne en fin personlig unik en af slagsen…

i år laver jeg 2 slags.

Begge slags er unika stager, men hvor den lille er en enkel sag, drejet op i et stykke og glaseret frit fra hjertet i alle tænkelige nuancer og møstre, er den store stage et udstyrsstykke af format, som jeg har arbejdet længe på at få til at fungere i  den rette arbejdsgang….

Alle stagens dele er drejet og håndformet forskelligt, som små skulpturelle stykker.

De glaseres hver for sig, og smelter sammen i den høje glasurbrændning, så de ender ud som èt stykke samlet keramik… helt uden jernstativer, lim eller andre unødvendigheder, -kun keramik og magi…. Ligesom jeg holder allermest af det!

Sidder man nu og får lyst til at kigge forbi værkstedet og se alle herlighederne, så er man så utrolig velkommen! i efterårsferien (uge 42) har jeg åbent i galleriet tirsdag og torsdag fra kl. 13-16, og på alle mulige andre tidspunkter, som nu det passer, efter aftale på tlf. 60125045!

Fra 1 nov. er galleriet åbent alle hverdage fra kl 13-15, samt efter aftale!

kommer man nu ikke på disse (måske nook lidt afsidesliggende) kanter, så kan man følge mine salgsopslag på facebooksiden ‘Mille Dissing Kunsthåndværk’, og gi et prej, så sender jeg gerne en lille pakke eller 2!

De bedste hilsner og ønsker om et smukt og hyggeligt efterår, Mille